ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 269

Monty Python and the Holy Grail

Monty Python and the Holy Grail merupakan sebuah filem pengembaraan komedi dari United Kingdom tahun 1975 arahan pengarah Terry Gilliam dan Terry Jones. Ia merupakan salah satu filem cereka didasarkan kepada rancangan sketsa BBC, Monty Python.

Moomins and the Comet Chase

Moomins and the Comet Chase ialah sebuah filem berbahasa Inggeris-Finland yang mula ditayangkan pada tahun 2010. Filem Moomins and the Comet Chase ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Maria Lindberg.

Filem Moon Over Parador

Moon Over Parador ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1988. Filem Moon Over Parador ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Paul Mazursky.

Moonraker (filem)

Filem Moonraker merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1979. Filem Moonraker ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Lewis Gilbert.

Morning Glory

Filem Morning Glory merupakan filem dari Amerika Syarikat pada tahun 2010 yang diarahkan oleh Roger Michell. Filem bergenre komedi menampilkan Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, Patrick Wilson, John Pankow dan Jeff Goldblum.

The Mortal Instruments: City of Bones (filem)

Filem The Mortal Instruments: City of Bones merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2013. Filem The Mortal Instruments: City of Bones ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Harald Zwart.

Mortal Kombat (filem)

Filem Mortal Kombat merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1995. Filem Mortal Kombat ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Paul W.S. Anderson.

Mortal Kombat: Annihilation

Mortal Kombat: Annihilation ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1997. Filem Mortal Kombat: Annihilation ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah John R. Leonetti.

Filem The Mosquito Coast

The Mosquito Coast ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1986. Filem The Mosquito Coast ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Peter Weir.

The Most Dangerous Game (filem)

The Most Dangerous Game ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1932. Filem The Most Dangerous Game ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Irving Pichel, Ernest B. Schoedsack.

A Most Violent Year

A Most Violent Year ialah sebuah filem drama jenayah Amerika Syarikat 2014 yang ditulis dan diarahkan oleh J. C. Chandor. Filem ini dibintangi oleh Oscar Isaac, Jessica Chastain, Alessandro Nivola, David Oyelowo, Albert Brooks, dan Catalina Sandi ...

The Mountain Between Us (filem)

The Mountain Between Us merupakan filem Amerika Syarikat tahun 2017 yang diarahkan oleh Hany Abu-Assad serta ditulis oleh Chris Weitz dan J. Mills Goodloe, berdasarkan novel dengan judul yang sama tulisan Charles Martin. Ia dibintangi oleh Idris ...

Filem The Mountain of the Cannibal God

The Mountain of the Cannibal God) ialah sebuah filem kultus berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1978. Filem The Mountain of the Cannibal God ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Sergio Martino.

Mountains of the Moon

Mountains of the Moon ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1990. Filem Mountains of the Moon ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Bob Rafelson.

Movie 43

Movie 43 ialah sebuah filem antologi komedi Amerika Syarikat 2013 diarah dan diterbitkan oleh pelbagai pengarah. Filem ini menampilkan empat belas cerita berlainan, setiap satu oleh pengarah berlainan termasuk Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve ...

Filem Moving McAllister

Moving McAllister ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2007. Filem Moving McAllister ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Andrew Black.

Filem Mr Unbelievable

Filem Mr Unbelievable merupakan sebuah filem komedi yang diarahkan oleh Ong Kuo Sin dan dibintangi oleh Chan Tian Wen, Liu Ling Ling, Marcus Chin, Roy Li Feihui, Jaime Teo, Tosh Zhang. Filem ini merupakan sebuah filem bercorak komedi. Filem ini t ...

Mr. & Mrs. Smith (filem 2005)

Mr. & Mrs. Smith adalah sebuah flem aksi/komedi 2005, diarah oleh Doug Liman dan ditulis oleh Simon Kinberg. Skor muzik asli telah diguhbahkan oleh John Powell. Filem ini dibintangi oleh Brad Pitt dan Angelina Jolie sebagai sepasang suami isteri ...

Mr. Beans Holiday

Mr. Beans Holiday menceritakan Bean memenangi percutian ke Cannes, Perancis bersama sebuah video kamera dan 200 Euro. Seperti biasa, perjalanannya mengundang padah apabila dia terpaksa bersama seorang budak yang ditinggalkan bapanya salah Bean da ...

Mr. Magoo (filem)

Mr. Magoo ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1997. Filem Mr. Magoo ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Stanley Tong.

Filem Mr. Peabody & Sherman

Mr. Peabody & Sherman ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2013. Filem Mr. Peabody & Sherman ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Rob Minkoff.

Mrs. Miniver (filem)

Mrs. Miniver ialah sebuah filem romantik perang Amerika Syarikat 1942 diarahkan oleh William Wyler. Filem ini dibintangi Greer Garson dan Walter Pidgeon.

Filem Ms J Contemplates Her Choice

Filem Ms J Contemplates Her Choice merupakan sebuah filem drama yang diarahkan oleh Jason Lai dan dibintangi oleh Kit Chan, Bobby Tonelli, Xiang Yun, Shane Pow, Seraph Sun. Filem ini merupakan sebuah filem bercorak drama. Filem ini telah ditayang ...

Filem Muka Senyum

Muka Senyum ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2007. Filem Muka Senyum ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Gregg Araki.

Mulan (filem 2020)

Mulan ialah sebuah filem perang sejarah arahan Niki Caro untuk produksi Walt Disney Pictures. Ia bikinan semula filem animasi tahun 1998 berjudul sama namun lebih menepati puisi Mùlán cí, dengan lakon layar ditulis Elizabeth Martin, Lauren Hynek, ...

The Mummy (filem 1999)

Filem The Mummy merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1999. Filem The Mummy ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Stephen Sommers.

The Mummy Returns

Bruce Byron sebagai Red Dwayne Johnson sebagai The Scorpion King Oded Fehr sebagai Ardeth Bay Aharon Ipalé sebagai Pharaoh Seti shaun Parkes sebagai Izzy Buttons Brendan Fraser sebagai Rick OConnell Patricia Velásquez sebagai Meela Nais / Anck-Su ...

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (filem)

Filem The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Rob Cohen.

The Muppet Movie

The Muppet Movie ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1979. Filem The Muppet Movie ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah James Frawley.

Muppet Treasure Island

Muppet Treasure Island ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1996. Filem Muppet Treasure Island ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Brian Henson.

The Muppets (filem)

The Muppets ialah filem muzikal komedi Amerika Syarikat 2011 dan filem teater ketujuh memaparkan the Muppets. Filem ini diarahkan oleh James Bobin, ditulis oleh Jason Segel dan Nicholas Stoller, dihasilkan oleh David Hoberman dan Todd Lieberman, ...

The Musketeer

The Musketeer ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2001. Filem The Musketeer ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Peter Hyams.

Mutant Chronicles

Mutant Chronicles ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem Mutant Chronicles ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Simon Hunter.

Filem Mutiny on the Bounty, 1962

Mutiny on the Bounty ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1962. Filem Mutiny on the Bounty ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Lewis Milestone.

Mutiny on the Bounty (filem 1935)

Mutiny on the Bounty ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1935. Filem Mutiny on the Bounty ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Frank Lloyd.

My Cousin Rachel (filem 2017)

My Cousin Rachel merupakan filem romantik 2017, yang ditulis dan diarahkan oleh Roger Michell, berdasarkan 1951 novel tahun 1951 dengan judul yang sama oleh Daphne du Maurier. Ia dibintangi oleh Rachel Weisz, Sam Claflin, Iain Glen, Holliday Grai ...

My Entire High School Sinking Into the Sea

My Entire High School Sinking Into the Sea merupakan filem animasi remaja Amerika Syarikat tahun 2016 yang diarahkan oleh Dash Shaw. Filem ini telah dipilih untuk ditayangkan dalam seksyen Vanguard di Festival Filem Antarabangsa Toronto 2016. Ia ...

My Fellow Americans

My Fellow Americans ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1996. Filem My Fellow Americans ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Peter Segal.

My Indie Rock Darling

My Indie Rock Darling ialah filem bebas Malaysia 2007 arahan oleh Razaisyam Rashid. Filem ini mengisahkan tentang pengembaraan empat orang remaja ke Kuala Lumpur untuk menonton kugiran kegemaran mereka. Filem ini ialah satu rakaman kepada kebangk ...

My Lucky Star (filem 2013)

My Lucky Star ialah sebuah filem berbahasa Inggeris - Mandarin - Kantonis yang mula ditayangkan pada tahun 2013. Filem My Lucky Star ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Dennie Gordon.

Filem My One and Only

My One and Only ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2009. Filem My One and Only ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Richard Loncraine.

My Science Project

My Science Project ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1985. Filem My Science Project ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Jonathan R. Betuel.

Filem The Mysteries of Pittsburgh

The Mysteries of Pittsburgh ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2008. Filem The Mysteries of Pittsburgh ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Rawson Marshall Thurber.

Mystic River (filem)

Mystic River ialah sebuah filem Amerika Syarikat dikeluarkan di 2003 diarahkan oleh Clint Eastwood; membintangi Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Laura Linney dan Emmy Rossum.

The Naked DJ

Filem The Naked DJ merupakan sebuah filem dokumentari yang diarahkan oleh Kan Lume dan dibintangi oleh Chris Ho. Filem ini merupakan sebuah filem bercorak dokumentari. Filem ini telah ditayangkan kepada umum pada 2014. Filem ini menggunakan bahas ...

Nate and Hayes

Nate and Hayes ialah sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1983. Filem Nate and Hayes ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Ferdinand Fairfax.

Filem National Lampoons Vacation

Filem National Lampoons Vacation merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 1983. Filem National Lampoons Vacation ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Harold Ramis.

National Treasure (filem)

Filem National Treasure merupakan sebuah filem berbahasa Inggeris yang mula ditayangkan pada tahun 2004. Filem National Treasure ini telah dihasilkan di bawah arahan pengarah Jon Turteltaub.

National Treasure: Book of Secrets

Filem National Treasure: Book of Secrets merupakan sebuah filem aksi bahasa Inggeris di bawah arahan pengarah Jon Turteltaub dan membintangi Nicolas Cage yang ditayangkan pada tahun 2007.

Natural Born Killers

Natural Born Killers ialah sebuah filem satira jenayah Amerika Syarikat 1994 diarahkan oleh Oliver Stone. Filem ini dibintangi Woody Harrelson, Juliette Lewis, Robert Downey, Jr., Tom Sizemore dan Tommy Lee Jones. Ia ditayangkan di Amerika Syarik ...