ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 393

Pekan Beruas

Pekan Beruas merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Bikam

Bikam merupakan pekan ladang di Bidor, Perak, Malaysia. Ia terletak berhampiran dengan Lebuh Raya Utara Selatan yang menghubungkan Bidor dengan Teluk Intan. Kuala Bikam terkenal dengan buah-buahannya kerana terdapat banyak dusun buah-buahan di sana.

Pekan Gurney

Pekan Gurney merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Kampong Baharu

Pekan Kampong Baharu merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Kampong Koh

Pekan Kampong Koh merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Kampong Sitiawan

Pekan Kampong Sitiawan merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Pangkor

Pekan Pangkor merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Pantai Remis

Pekan Pantai Remis merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Pasir Bogak

Pekan Pasir Bogak merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Pengkalan Baharu

Pekan Pengkalan Baharu merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Segari

Pekan Segari merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Slim, Perak

Pekan Slim merupakan salah sebuah mukim yang terdapat dalam negeri Perak, dan juga merupakan satu dari mukim yang terletak dalam pentadbiran Daerah Batang Padang. Pekan Slim berhampiran dengan Kampung Slim dan bandar Slim River, di negeri Perak, ...

Pekan Sungai Lesong

Pekan Sungai Lesong merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Sungai Pinang Kechil

Pekan Sungai Pinang Kechil merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Tapah Road

Pekan Tapah Road merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Temoh Station

Pekan Temoh Station merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Terolak

Pekan Terolak merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Pengkalan Baharu

Mukim Pengkalan Baharu merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Pengkalan Hulu

Mukim Pengkalan Hulu merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Pulau Tiga

Mukim Pulau Tiga merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Sitiawan

Mukim Sitiawan merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Slim

Mukim Slim merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Sungkai

Mukim Sungkai merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Temelong

Mukim Temelong merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Temengor

Mukim Temengor merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Arau

Arau merupakan sebuah Bandar DiRaja dan juga mukim di negeri Perlis. Arau terletak kira-kira 14 km dari tenggara Kangar. Istana Arau yang berbumbung biru terletak berdekatan dengan Masjid Negeri Perlis. Bandar Diraja Arau mempunyai sejarah tersen ...

Kampung Alor Panjang

Kampung Alor Panjang merupakan sebuah kampung yang terletak di Kangar, dalam Perlis, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Negeri Perlis merupakan sebuah negeri yang terkenal sebagai sebuah negeri pertanian yang maju di Malaysia, terutamanya sebagai p ...

Kampung Batu Dua, Kangar

Kampung Batu Dua merupakan sebuah kampung yang terletak di Kangar, dalam Perlis, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Negeri Perlis merupakan sebuah negeri yang terkenal sebagai sebuah negeri pertanian yang maju di Malaysia, terutamanya sebagai penge ...

Kampung Batu Hampar, Kangar

Kampung Batu Hampar merupakan sebuah kampung yang terletak di Kangar, dalam negeri Perlis, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Negeri Perlis merupakan sebuah negeri yang terkenal sebagai sebuah negeri pertanian yang maju di Malaysia, terutamanya seb ...

Kampung Guru Peringkat Dua

Kampung Guru Peringkat Dua merupakan sebuah kampung yang terletak di Kangar, dalam Perlis, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Negeri Perlis merupakan sebuah negeri yang terkenal sebagai sebuah negeri pertanian yang maju di Malaysia, terutamanya seb ...

Kampung Guru Peringkat Satu

Kampung Guru Peringkat Satu merupakan sebuah kampung yang terletak di Kangar, dalam Perlis, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Negeri Perlis merupakan sebuah negeri yang terkenal sebagai sebuah negeri pertanian yang maju di Malaysia, terutamanya se ...

Kampung Guru Peringkat Tiga

Kampung Guru Peringkat Tiga merupakan sebuah kampung yang terletak di Kangar, dalam Perlis, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Negeri Perlis merupakan sebuah negeri yang terkenal sebagai sebuah negeri pertanian yang maju di Malaysia, terutamanya se ...

Kampung Jejawi

Kampung Jejawi merupakan sebuah kampung yang terletak di Kangar, dalam Perlis, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Negeri Perlis merupakan sebuah negeri yang terkenal sebagai sebuah negeri pertanian yang maju di Malaysia, terutamanya sebagai pengelu ...

Kampung Melintang, Kangar

Kampung Melintang merupakan sebuah kampung yang terletak di Kangar, dalam Perlis, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Negeri Perlis merupakan sebuah negeri yang terkenal sebagai sebuah negeri pertanian yang maju di Malaysia, terutamanya sebagai peng ...

Kampung Simpang Empat, Simpang Ampat

Kampung Simpang Empat merupakan sebuah kampung yang terletak di Simpang Ampat, dalam Perlis, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Negeri Perlis merupakan sebuah negeri yang terkenal sebagai sebuah negeri pertanian yang maju di Malaysia, terutamanya s ...

Mukim Abi

Mukim Abi merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Arau

Mukim Arau merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Beseri

Mukim Beseri merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Chuping

Mukim Chuping merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Jejawi, Perlis

Mukim Jejawi merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Kayang

Mukim Kayang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Kechor

Mukim Kechor merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Kuala Perlis

Mukim Kuala Perlis merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Oran

Mukim Oran merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Sanglang, Perlis

Mukim Sanglang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perlis. Perlis dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Seriab

Seriab merupakan sebuah mukim yang terletak di Perlis, Malaysia. Mukim Seriab mempunyai beberapa buah kampung seperti Kampung Seriab, Kampung Telaga Idi, Kampung Panggau dan beberapa buah kampung lagi. Kampung Seriab pula merupakan sebuah perkamp ...

Titi Tinggi

Titi Tinggi merupakan sebuah mukim yang terletak di Padang Besar, Perlis, Malaysia. Antara lokasi berhampiran ialah Kampung Nyatoh, Kampung Aman, Kampung Chantek, Kaki Bukit, Kampung Baharu, Kampung Masjid dan lain-lain. Titi Tinggi berhampiran d ...

Khairil Annas Jusoh

DATUK SERI DR. KHAIRIL ANNAS JUSOH, JP SMW, PSD, DGMK, DSAP, DMSM, BMS, ACM, AMP, EFMIM Bekas Penasihat kepada Perdana Menteri Malaysia ke-6 Dato Sri Mohd Najib bin Tun Razak Ph.D Kepimpinan Politik Asia e Universiti AeU Pesuruhjaya Sumpah Malays ...

Mazlan Ismail

Dr Mazlan adalah seorang tokoh korporat yang telah bersara dari Telekom Malaysia, pernah mengambil bahagian dalam politik Malaysia dan kini dilantik oleh Kementerian Komunikasi dan Multimedia menjadi penasihat kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Mu ...