ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 418

Mukim Lubok Setol

Mukim Lubok Setol merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Lubok Tapah

Mukim Lubok Tapah merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Meranti

Mukim Meranti merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Padang Embon

Mukim Padang Embon merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Paloh, Kelantan

Mukim Paloh merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Rantau Panjang

Rantau Panjang merupakan sebuah pekan yang bersempadan antara Malaysia dan Thailand yang terletak di utara negeri Kelantan dalam kawasan barat jajahan Pasir Mas. Ia berada 39 kilometer di barat daya bandar Kota Bharu dan terletak berhampiran deng ...

Mukim Rantau Panjang, Kelantan

Mukim Rantau Panjang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Sakar

Mukim Sakar merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Tasik Berangan

Mukim Tasik Berangan merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Teliar

Mukim Teliar merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Tendong

Mukim Tendong merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Tok Sangkot

Mukim Tok Sangkot merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Tok Uban

Mukim Tok Uban merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Kelantan. Kelantan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Daerah Alor Gajah

Daerah Alor Gajah merupakan salah satu daerah di Melaka, Malaysia, 24 kilometer dari Bandaraya Melaka dan juga merupakan salah satu pintu masuk utama ke negeri Melaka melalui Lebuhraya Utara-Selatan. Ibu daerah Alor Gajah berpusat di Bandar Alor ...

Melaka Tengah

Melaka Tengah merupakan sebuah daerah yang terdapat dalam negeri Melaka, Malaysia dan merupakan daerah yang paling maju dan paling ramai penduduk di negeri Melaka. Di sini terdapat sebuah bandaraya yang dikenali sebagai Bandaraya Melaka. Bandar-b ...

1 SGM

Menurut bancian India pada tahun 2001, 1 SGM memiliki bilangan penduduk seramai 2.493. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 53%% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 47%%.

3 STR

Menurut bancian India pada tahun 2001, 3 STR memiliki bilangan penduduk seramai 10.925. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 54%% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 46%%.

Anupgarh

Menurut bancian India pada tahun 2001, Anupgarh memiliki bilangan penduduk seramai 29.548. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 54% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 46%.

Gajsinghpur

Menurut bancian India pada tahun 2001, Gajsinghpur memiliki bilangan penduduk seramai 9.507. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 54% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 46%.

Ganganagar

Menurut bancian India pada tahun 2001, Ganganagar memiliki bilangan penduduk seramai 210.788. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 55% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 45%.

Karanpur

Menurut bancian India pada tahun 2001, Karanpur memiliki bilangan penduduk seramai 20.694. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 53% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 47%.

Kesrisinghpur

Menurut bancian India pada tahun 2001, Kesrisinghpur memiliki bilangan penduduk seramai 13.152. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 53% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 47%.

Padampur

Menurut bancian India pada tahun 2001, Padampur memiliki bilangan penduduk seramai 16.958. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 53% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 47%.

Raisinghnagar

Menurut bancian India pada tahun 2001, Raisinghnagar memiliki bilangan penduduk seramai 27.707. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 54% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 46%.

Sadulshahar

Menurut bancian India pada tahun 2001, Sadulshahar memiliki bilangan penduduk seramai 22.320. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 53% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 47%.

Suratgarh

Menurut bancian India pada tahun 2001, Suratgarh memiliki bilangan penduduk seramai 58.076. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 53% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 47%.

Vijainagar, Ganganagar

Menurut bancian India pada tahun 2001, Vijainagar memiliki bilangan penduduk seramai 17.867. Dari jumlah tersebut, kaum lelaki membentuk 54% dari jumlah keseluruhan populasi dan wanita seramai 46%.

Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia

Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia telah dilancarkan oleh Kerajaan Malaysia pada tahun 2013. Dimana keputusan Jemaah Menteri pada 30 Januari 2013 telah bersetuju supaya satu inisiatif atau pendekatan di kaji untuk membolehkan penjawat awam terutam ...

Stadium Mini Taman Pancarona

Stadium Taman Pancarona adalah sebuah stadium dan kompleks sukan di Putrajaya. Ia digunakan bagi pelbagai acara dalam dan luar dewan. Dibangunkan pada tahun 2005, ia dibuka pada orang awam pada tahun 2009 selepas tamat proses pembinaan.

Powiat Żuromin

Kaunti Żuromin ialah unit pentadbiran wilayah dan kerajaan tempatan di Kevoivodan Masovia yang terletak di bahagian tengah timur Poland. Ia dibentuk pada 1 Januari 1999 sebagai sebahagian reformasi pemerintahan tempatan Poland pada 1998. Pusat pe ...

Chocolat (novel)

Chocolat adalah novel tahun 1999 oleh Joanne Harris. Ia menceritakan kisah Vianne Rocher, seorang ibu tunggal muda, yang tiba di kampung Perancis Lansquenet-sous-Tannes pada awal Hari Ambang Easter bersama anak perempuannya yang enam tahun, Anouk ...

Pertempuran Tinchebray

Pertempuran Tinchebray ejaan pilihan: Tinchebrai atau Tenchebrai merujuk pada sebuah pertempuran yang berlaku pada 28 September 1106, di Tinchebray kini diOrne département di Perancis, Normandy, antara tentera penyerang yang diketuai oleh Raja He ...

24 Heures du Mans

24 Jam Le Mans merupakan satu sukan perlumbaan kereta yang tertua di dunia dalam perlumbaan tahan lasak. Perlumbaan ini diadakan pada setiap tahun bermula sejak Templat:24hLM berhampiran bandar Le Mans, Sarthe, Perancis. Perlumbaan yang biasanya ...

Wilayah Almeidas

Wilayah Almeidas merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia. Almeidas mempunyai tujuh buah jabatan; Chocontá, Machetá, Manta, Sesquilé, Suesca, Tibiritá dan Villapinzón.

Wilayah Cundinamarca Timur

Wilayah Cundinamarca Timur merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia.

Wilayah Gualivá

Wilayah Gualivá merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia. Wilayah Gualivá mempunyai dua belas buah jabatan; Albán, La Peña, La Vega, Nimaima, Nocaima, Quebradanegra, San Francisco, Sasaima, Supatá ...

Wilayah Guavio

Wilayah Guavio merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia. Wilayah Guavio mempunyai sepuluh buah jabatan; Gachalá, Gachetá, Gama, Guasca, Guatavita, Junín, La Calera dan Ubalá.

Wilayah Magdalena Atas

Wilayah Magdalena Atas merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia. Wilayah Magdalena Atas mempunyai lapan buah jabatan; Agua de Dios, Girardot, Guataquí, Jerusalén, Nariño, Nilo, Ricaurte and Tocaima.

Wilayah Magdalena Bawah

Wilayah Magdalena Bawah merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia. Wilayah Magdalena Bawah mempunyai tiga buah jabatan; Caparrapí, Guaduas dan Puerto Salgar.

Wilayah Magdalena Tengah

Wilayah Magdalena Tengah merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia. Wilayah Magdalena Tengah mempunyai tujuh buah jabatan; Beltrán, Bituima, Chaguani, Guayabal de Síquima, Puli, San Juan de Rioseco ...

Wilayah Medina, Cundinamarca

Wilayah Medina, Cundinamarca merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia. Medina mempunyai dua buah jabatan; Medina kawasan perbandaran dan Paratebueno.

Wilayah Savanna Barat

Wilayah Savanna Barat merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia.

Wilayah Savanna Tengah

Wilayah Savanna Tengah merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia. Wilayah Savanna Tengah mempunyai sebelas buah jabatan; Zipaquirá, Cajicá, Cogua, Cota, Chía, Gachancipá, Nemocón, Sopó, Tabio, Tenj ...

Wilayah Tequendama

Wilayah Tequendama merupakan antara salah satu daripada 15 buah wilayah di Pentadbiran Cundinamarca, Colombia.

Dallas

Dallas merupakan bandar raya ketiga terbesar di negeri Texas serta kelapan terbesar di Amerika Syarikat. Ia merupakan pusat ekonomi kawasan metropolitan Dallas-Forth Worth yang didiami seramai 6.3 juta orang.

Houston

Houston ialah bandar raya keempat terbesar di Amerika Syarikat dan bandar raya terbesar di negeri Texas. Mengikut anggaran Bancian Amerika Syarikat pada tahun 2008, bandar raya ini diduduki oleh 2.2 juta orang dalam kawasan seluas 600 batu perseg ...

San Diego

San Diego ialah bandar kedua terbesar di California dan kelapan di Amerika Syarikat. Bandar ini terletak di barat daya California dan juga Amerika Syarikat di tepi Lautan Pasifik. Ia terletak di sempadan Amerika Syarikat–Mexico dan bersebelahan d ...

Olympia, Washington

Olympia adalah ibu negeri Washington yang terletak di barat Washington di Puget Sound. Bandar ini mempunyai penduduk berjumlah 44.800. Olympia adalah pusat kebudayaan di kawasan Puget Sound.

Berkeley, California

Berkeley ialah sebuah kota di pantai timur San Francisco Bay di utara Alameda County, California. Ia dinamakan sempena uskup Ireland abad ke-18 dan ahli falsafah George Berkeley. Ia bersempadan dengan bandar-bandar Oakland dan Emeryville di selat ...

California Selatan

California Selatan merupakan sebuah wilayah geografi dan kebudayaan yang pada umumnya terdiri daripada 10 daerah paling selatan di California. Rantau ini secara tradisinya digambarkan sebagai lapan daerah, berdasarkan demografi dan hubungan ekono ...