ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 438

Kampung Cina, Bahau

Lokasi Kampung Cina, Bahau, Kampung Jambu Lapan di Peta Google Kelantan merupakan sebuah negeri di utara Malaysia, dengan keluasan lebih kurang 14.922 km². Ia terletak di timur laut Semenanjung Malaysia, berhadapan dengan Laut China Selatan, dan ...

Kampung Gentam

Kampung Gentam merupakan sebuah kampung yang terletak di Kuala Pilah, dalam Negeri Sembilan, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Gentam merupakan sebuah kampung tradisional yang terletak kira-kira 3 kilometer dari pekan Kuala Pilah. Berkelua ...

Kampung Jambatan Serong

Kampung Jembatan Serong merupakan sebuah kampung yang terletak di Kuala Klawang, dalam Negeri Sembilan, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Di kampung Jambatan Serong, Kuala Klawang ini, terdapat terowong air, yang merupakan terowong kedua selepas T ...

Kampung Batu 3, Mambau

Kampung Batu 3 merupakan sebuah perkampungan yang terdapat dalam kawasan Mambau. Kg Batu 3 juga terkenal dengan Kelab Penyokong Pasukan Bola Sepak Negeri Sembilan. Setiap kali pasukan bola sepak Negeri Sembilan beraksi, mobilasi penyokong akan da ...

Kampung Bayai Baru

Kampung Bayai Baru merupakan kawasan perkampungan yang terletak di Batu Kikir, Negeri Sembilan iaitu sebuah negeri dalam Malaysia.

Kampung Broga

Kampung Broga merupakan sebuah kampung yang terletak di sempadan Negeri Sembilan - Selangor. Jika anda melihat rencana yang menggunakan templat ini, gantikanlah ia dengan templat tunas yang lebih spesifik.

Kampung Bukit Tempurung

Kampung Bukit Tempurung merupakan perkampungan Melayu yang terletak berhampiran Istana Seri Menanti, Seri Menanti, Negeri Sembilan. Penduduk kampung keturunan Minangkabau mengusahakan dusun buah-buahan seperti durian, manggis, langsat, pisang dan ...

Kampung Daching

Kampung Daching merupakan sebuah kampung yang terletak di sempadan Negeri Sembilan - Selangor. Jika anda melihat rencana yang menggunakan templat ini, gantikanlah ia dengan templat tunas yang lebih spesifik.

Kampung Dioh

Kampung Dioh terbahagi kepada tiga bahagian iaitu Dioh Tengah, Dioh Besar dan Dioh Kecil. Terdapat tiga taman perumahan yang terletak di dalam Kampung Dioh, iaitu Taman Angkasa Jaya, Taman Cita Jaya dan Taman Impian Putra. Kedudukannya yang sanga ...

Kampung Juasseh Tengah

Kampung Juasseh Tengah merupakan sebuah kawasan perkampungan yang terletak di dalam daerah Kuala Pilah, Negeri Sembilan iaitu sebuah negeri dalam Malaysia.

Kampung Pejadi

Kampung Pejadi terletak di Kuala Kelawang, Negeri Sembilan, Malaysia. Tempat yang berhampiran ialah Kuala Kelawang, Kampung Pejadi, Kampung Tambun, Kampung Titi Teras, Kampung Mentaus dan Kampung Padang Serai.

Kampung Pulau, Gemencheh

Kampung Pulau terletak di Gemencheh, Negeri Sembilan, Malaysia.Kedudukan pada latitud 2.5333 dan lingitud 102.4000 dan 60 meter dari aras laut. "en:Gemencheh}}

Kampung Sega, Rantau

Kampung Sega terletak di Rantau, Negeri Sembilan,Malaysia. Kampung Sega terbahagi kepada Kampung Sega hulu, Kampung Sega Tengah dan Kampung Sega Hilir. Dari Kuala Lumpur, anda boleh menggunakan Lebuh raya Utara Selatan dan keluar ke Rantau - Sili ...

Kampung Seri Gemencheh

Kampung Seri Gemencheh merupakan kawasan perkampungan yang terletak di Daerah Gemencheh, Negeri Sembilan iaitu sebuah negeri dalam Malaysia.

Kampung Sungai Nipah

Kampung Sungai Nipah terletak di Port Dickson, Negeri Sembilan,Malaysia. Ramai juga penduduk keturunan Cina menetap di sini terutama di Kampung Baru Sungai Nipah. Kawasan yang berhampiran kawasan ini ialah Kampung Baharu Sepang, Kampung Sungai at ...

Kampung Tanjung Melintang

Kampung Tanjung Melintang terletak di Gemencheh, negeri Sembilan, Malaysia. Kedudukan pada latitud 2.5333 dan lingitud 102.4000 dan 60 meter dari aras laut.

Kampung Tarun

Kampung Tarun merupakan sebuah kampung yang terletak di sempadan Negeri Sembilan - Selangor. Jika anda melihat rencana yang menggunakan templat ini, gantikanlah ia dengan templat tunas yang lebih spesifik.

Kampung Ulu Beranang

Kampung Ulu Beranang merupakan sebuah kampung yang terletak di sempadan Negeri Sembilan - Selangor. Jika anda melihat rencana yang menggunakan templat ini, gantikanlah ia dengan templat tunas yang lebih spesifik. berdekatan dengan seremban dan be ...

Kampung Kurnia Diraja

Kampung Kurnia Diraja merupakan sebuah kampung yang terletak di Gemas, Negeri Sembilan. Kurnia Diraja adalah sebuah kampung kecil di Jelai.Kurnia Diraja terletak di Daerah Tampin, Negeri Sembilan, Malaysia.

Kampung Landas, Rantau

Kampung Landas merupakan sebuah kampung yang terletak di Rantau, dalam Negeri Sembilan, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Ia memisahkan dua buah kampung yang memiliki nama yang sama, iaitu Kampung Ulu Lalang.

Kampung Mantin Dalam

Kampung Mantin Dalam terletak kira-kira tiga kilometer dari susur keluar Mantin dari Lebuh raya Kajang-Seremban. Pintu masuk kampung ini terletak di simpang masuk dari Pekan Mantin. Ia bersempadan dengan Kampung Mantin. Di kampung ini terdapat se ...

Kampung Mantin

Kampung Mantin terletak di sepanjang jalan utama Mantin antara bandar Seremban dan Nilai. Kampung ini merupakan rangkaian kampung yang mengelilingi Pekan Mantin. Ia juga bersempadan dengan Kampung Mantin Dalam petempatan tradisi masyarakat Melayu ...

Kampung Masjid Tua

LOKASI Kampung Masjid Tua merupakan antara 28 kampung di dalam Mukim Johol di dalam daerah Kuala Pilah. Terletak diantara Kg. Simpang dan Kg. Bukit Istana dan berada 2 km dari Pekan Air Mawang dan 5 km dari Pekan Johol. SEJARAH Nama Kampung Masji ...

Kampung Pilin

Kampung Pilin terletak di mukim Pilin dalam daerah Rembau di Negeri Sembilan Darul Khusus. Ia merupakan lokasi yang strategik di mana Kampung Pilin mempunyai jaringan jalan raya yang baik menghubungkan ke Lubuk Cina - Melaka, Linggi - Port Dickso ...

Kampung Rangoi

Lokasi: Kampong Orang Asli Kg Rangoi disempadan Pahang dengan Negeri Sembilan. Perkampongan orang Asli ini terletak ditepi jalan raya dari perjalanan dari Manchis ke Durian Tipus. Rumah mereka berbentuk rumah murah yang disediakan oleh Kerajaan. ...

Kampung Sungai Kelai

Kampung SG. Kelai merupakan sebuah perkampungan orang asli yang terletak di Daerah Jempol N.Sembilan. Masyarakat orang asli disini majoriti masih tiada agama. Ini berdasarkan data yang diperoleh melalui pendaftaran persekolahan anak-anak orang as ...

Kampung Sungai Sampo

Kampung Sungai Sampo merupakan sebuah kampung yang terletak di daerah Jempol, Negeri Sembilan. Penduduk Kampung Sungai Sampo terdiri daripada Orang Asli Suku Semelai. Anak-anak mereka bersekolah di Sekolah Kebangsaan Sungai Sampo.

Tanjung Jati

Tanjung Jati adalah sebuah kampung di daerah Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Ia terletak lebih kurang 2 kilometer daripada bandar Kuala Pilah. Sungai Ulu Muar menyusuri kawasan kampung ini.

Kampung Tengah, Gemencheh

Kampung Tengah merupakan sebuah kampung yang terletak di Gemencheh, dalam Negeri Sembilan, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kedudukan pada latitud 2.5333 dan lingitud 102.4000 dan 60 meter dari aras laut.

Kampung Tengkek

Kampung Tengkek merupakan sebuah kampung yang terletak di Batu Kikir, dalam Negeri Sembilan, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Tengkek adalah sebuah kampung yang terletak di Batu Kikir, Negeri Sembilan, Malaysia.

Kampung Ulu Ladang

Kampung Ulu Ladang adalah sebuah kampung di Gemas, Negeri Sembilan. Kampung ini terletak di daerah Tampin. Di sini, mempunyai beberapa kemudahan awam seperti masjid dan lain-lain.

Kampung Ulu Lalang

Kampung Ulu Lalang merupakan sebuah kampung yang terletak di Rantau, dalam Negeri Sembilan, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Terdapat 2 Kampung Ulu Lalang di Rantau, Negeri Sembilan yang dipisahkan oleh kampung Landas.

Mukim Ampang Tinggi

Mukim Ampang Tinggi merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Bandar Kuala Pilah

Bandar Kuala Pilah merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Juasseh

Mukim Juasseh merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Kepis

Mukim Kepis merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Langkap

Mukim Langkap merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Parit Tinggi

Mukim Parit Tinggi merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Air Mawang

Pekan Air Mawang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Bukit Gelugor

Pekan Bukit Gelugor merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Dangi

Pekan Dangi merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Dangi Baru

Pekan Dangi Baru merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Gunung Pasir

Pekan Gunung Pasir merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Juasseh

Pekan Juasseh merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah / subdistrict.

Pekan Melang

Pekan Melang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Parit Tinggi

Pekan Parit Tinggi merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Senaling

Pekan Senaling merupakan salah sebuah mukim yang terdapat dalam Negeri Sembilan dan juga merupakan salah satu dari mukim yang terletak dalam pentadbiran Daerah Kuala Pilah. Kawasan pekan Senaling terletak kira-kira 3km dari pekan Kuala Pilah. Kaw ...

Pekan Tanjong Ipoh

Pekan Tanjong Ipoh merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Pilah

Mukim Pilah merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Sri Menanti, Negeri Sembilan

Mukim Sri Menanti merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi Negeri Sembilan. Negeri Sembilan dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.