ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 441

Bandar Sungai Siput

Bandar Sungai Siput merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Chegar Galah

Mukim Chegar Galah merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Kampong Buaya

Mukim Kampong Buaya merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Kota Lama Kanan

Mukim Kota Lama Kanan merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Kota Lama Kiri

Mukim Kota Lama Kiri merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Lubok Merbau

Mukim Lubok Merbau merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Gunong Pondok

Pekan Gunong Pondok merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Kati

Pekan Kati merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Lubok Merbau, Perak

Pekan Lubok Merbau merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Manong

Pekan Manong merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Salak, Perak

Pekan Salak merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Pulau Kamiri

Mukim Pulau Kamiri merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Senggang

Mukim Senggang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Sungai Siput (U)

Sungai Siput terletak di daerah Kuala Kangsar, negeri Perak, Malaysia. Sungai Siput berhampiran dengan bandar Kuala Kangsar, Salak Utara, Jalong, Kantan, Lintang dan Felda Lasah. Sungai Siput diingati kerana di sinilah tiga peladang warga British ...

Asam Kumbang

Mukim Asam Kumbang terletak di daerah Larut, Matang dan Selama, negeri Perak, Malaysia. Kedudukan dalam peta pada latitud 4.8666667 Utara dan longitud 100.7166667 Timur. Ketinggian 3 meter daripada aras laut.

Bandar Matang

Bandar Matang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Bandar Matang merupakan sebuah bandar yang terletak di daerah Larut, Matang dan Selama, Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepa ...

Mukim Jebong

Mukim Jebong merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Mukim Jebong merupakan sebuah mukim yang terletak di daerah Larut, Matang dan Selama di Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepad ...

Mukim Kamunting

Mukim Kamunting merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Mukim Kamunting merupakan sebuah mukim terletak di daerah Larut, Matang dan Selama di Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepa ...

Pekan Batu Kurau

Pekan Batu Kurau merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Pondok Tanjong

Pekan Pondok Tanjong merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Simpang

Pekan Simpang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Pekan Terung

Pekan Terung merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Pengkalan Aor

Mukim Pengkalan Aor merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict. MUKIM PENGKALAN AOR merupakan sebuah mukim yang ...

Mukim Simpang

Mukim Simpang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Mukim Simpang merupakan sebuah mukim yang terletak di daerah Larut, Matang dan Selama, Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepad ...

Mukim Sungai Limau

Mukim Sungai Limau merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Mukim Sungai Limau merupakan sebuah mukim yang terletak di daerah Larut, Matang dan Selama di Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibah ...

Mukim Sungai Tinggi, Perak

Mukim Sungai Tinggi merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Terung

Mukim Terung merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Tupai

Mukim Tupai merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Mukim Tupai merupakan sebuah mukim yang terletak di daerah Larut, Matang dan Selama di Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada ...

Bandar Selama

Bandar Selama merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Hulu Ijok

Mukim Hulu Ijok merupakan salah sebuah mukim yang terdapat dalam negeri Perak, dan juga merupakan satu dari mukim yang terletak dalam pentadbiran Daerah Selama.

Mukim Hulu Selama

Mukim Hulu Selama merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict. Mukim Hulu Selama terdiri daripada beberapa buah k ...

Pekan Rantau Panjang, Perak

Pekan Rantau Panjang merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa mukim subdaerah/subdistrict.

Mukim Selama, Perak

Mukim Selama merupakan pecahan kawasan pentadbiran bagi negeri Perak. Mukim Selama terletak di dalam daerah Larut, Matang dan Selama di negeri Perak bersempadan dengan Kedah. Perak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahag ...

Sungai Bayur

Sungai Bayur terletak di daerah Selama, negeri Perak, Malaysia. Kedudukan dalam peta pada latitud 5.25 Utara dan longitud 100.7833333 Timur. Ketinggian 351 meter dari aras laut atau 9883 kaki dari aras laut.

Kampung Air Mati

Kampung Air Mati merupakan sebuah kampung yang terletak di Kampung Gajah, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Air Mati terletak di tebing kiri Sungai Perak, dalam mukim Bandar, Kampung Gajah, Perak. Kampung ini sering dil ...

Kampung Bagan Sungai Burung

Kampung Bagan Sungai Burung terletak di Bagan Datoh, Perak. Kebanyakan penduduknya orang Melayu keturunan Jawa. Jika anda melihat rencana yang menggunakan templat ini, gantikanlah ia dengan templat tunas yang lebih spesifik.

Kampung Bahagia, Teluk Intan

Kampung Bahagia merupakan sebuah kampung yang terletak di Teluk Intan, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Bahagia,Teluk Intan,Perak merupakan kampung yang terbesar di Teluk Intan.Berhampiran dengan bandar Teluk Intan den ...

Kampung Bakong, Lambor Kanan

Kampung Bakong merupakan sebuah kampung yang terletak di Lambor Kanan, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Bakong merupakan sebuah kampung yang terletak di Parlimen Parit, Dun Bota, Mukim Lambor, berada di daerah Perak Te ...

Kampung Bakong, Padang Rengas

Kampung Bakong merupakan sebuah kampung yang terletak di Padang Rengas, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Bakong terletak di sebelah timur laut kampung Padang Lintar dan di sebelah barat daya kampung Paya Lintah. .

Kampung Banggol Chempaka

Kampung Banggol Chempaka merupakan sebuah kampung yang terletak di Changkat Jering, dalam Perak Darul Ridzuan, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Ia terletak berdekatan dengan kampung Banggol Nering, kampung Bukit Chempedak, dan kampung Kubu. .

Kampung Banggol Nering

Kampung Banggol Nering merupakan sebuah kampung yang terletak di Changkat Jering, dalam Perak Darul Ridzuan, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Ia terletak berdekatan dengan kampung Banggol Rindang, kampung Bukit Chempedak, dan kampung Banggol Chem ...

Kampung Banggol Rindang

Kampung Banggol Rindang merupakan sebuah kampung yang terletak di Changkat Jering, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Ia terletak bersebelahan dengan kampung Cheh, kampung Banggol Nering, dan kampung Bukit Chempedak.

Kampung Banjir

Kampung Banjir merupakan sebuah kampung yang terletak di Kuala Kangsar, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Banjir terletak berhampiran dengan kampung Sabapathy, dan kampung Kuala Parit

Kampung Basong, Kuala Kangsar

Kampung Basong merupakan sebuah kampung yang terletak di Kuala Kangsar, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Basong terletak di sebelah kanan kampung Kolam, dan di tenggara kampung Parit. Di sebelah selatan kampung Basong ...

Kampung Batu 20, Taiping

Kampung Batu 20, terletak kira- kira 35km daripada bandar Taiping. Pekan yang paling hampir ialah Pekan Jelai. Sebuah perkampungan Melayu. Kebanyakan penduduknya bekerja di sektor pertanian. Keseluruhan penduduk berbangsa Melayu. Kemudahan awam y ...

Kampung Batu Berangkai

Orang Asli suku Semai telah lama tinggal di Kampung Batu Berangkai, Kampar, Perak Jika anda melihat rencana yang menggunakan templat ini, gantikanlah ia dengan templat tunas yang lebih spesifik.

Kampung Bendang Susur

Kampung Bendang Susur merupakan sebuah kampung yang terletak di Kuala Kangsar, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Bendang Susur terletak di utara kampung Kota Lama Kiri.

Kampung Binjai, Padang Rengas

Kampung Binjai merupakan sebuah kampung yang terletak di Padang Rengas, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. terletak di antara kampung Padang Asam di sebelah kiri dan kampung Dendang Kering di sebelah kanan.

Kampung Buaya

Kampung Buaya merupakan sebuah kampung yang terletak di Padang Rengas, dalam negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Padang Asam pula terletak di sebelah timur Kampung Buaya, sementara kampung Padang Rengas pula terletak di barat l ...

Kampung Bukit Berapit, Changkat Jering

Kampung Bukit Berapit merupakan sebuah kampung yang terletak di Changkat Jering, dalam Negeri Perak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Ia terletak di sebelah timur kampung Pasir Besar. .