ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 446

Daerah Bandar Batu 17.5 (Jalan Simanggang)

Daerah Bandar Batu 17.5 merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Batu 19 (Jalan Simanggang)

Daerah Bandar Batu 19 merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Batu 24 (Jalan Simanggang)

Daerah Bandar Batu 24 merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Batu 8 (Jalan Matang)

Daerah Bandar Batu 8 merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Batu Gong

Daerah Bandar Batu Gong merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Batu Kitang

Daerah Bandar Batu Kitang merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Beratok

Daerah Bandar Beratok merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Bidi

Daerah Bandar Bidi merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Buso

Daerah Bandar Buso merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Jambusan

Daerah Bandar Jambusan merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Jangkar

Daerah Bandar Jangkar merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Kranji

Daerah Bandar Kranji merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Krokong

Daerah Bandar Krokong merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Musi

Daerah Bandar Musi merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Paku

Daerah Bandar Paku merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Pangkalan Kut

Daerah Bandar Pangkalan Kut merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Pangkalan Tebang

Daerah Bandar Pangkalan Tebang merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Pejiru

Daerah Bandar Pejiru merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Rambungan

Daerah Bandar Rambungan merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Sematang

Daerah Bandar Sematang merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Siburan

Daerah Bandar Siburan merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Siniawan

Daerah Bandar Siniawan merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Stunkor

Daerah Bandar Stunkor merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Tai Ton

Daerah Bandar Tai Ton merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Tapah

Daerah Bandar Tapah merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Tiang Bekap

Daerah Bandar Tiang Bekap merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Bandar Tondong

Daerah Bandar Tondong merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah kod Pre-Land

Daerah kod Pre-Land merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Bandar Kuching

Daerah Tanah Bandar Kuching merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Gading Lundu

Daerah Tanah Gading Lundu merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Jagoi

Daerah Tanah Jagoi merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Matang

Daerah Tanah Matang merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Muara Tebas

Daerah Tanah Muara Tebas merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Pangkalan Ampat

Daerah Tanah Pangkalan Ampat merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Pueh

Daerah Tanah Pueh merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Salak

Daerah Tanah Salak merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Sampadi

Daerah Tanah Sampadi merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Senggi-Poak

Daerah Tanah Senggi-Poak merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Sentah-Segu

Daerah Tanah Sentah-Segu merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Stungkor

Daerah Tanah Stungkor merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Tengah Kuching

Daerah Tanah Tengah Kuching merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Daerah Tanah Utara Kuching

Daerah Tanah Utara Kuching merupakan pecahan kawasan pentadbiran di bahagian Kuching bagi negeri Sarawak. Sarawak dibahagikan kepada beberapa buah daerah dan setiap daerah dibahagikan kepada beberapa bahagian dan daerah.

Kampung Abit

Kampung Abit merupakan sebuah kampung yang terletak di Serian, dalam Sarawak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Sarawak merupakan negeri yang terbesar di Malaysia. Sebelum pembentukan negara Malaysia, Sarawak bebas dari kolonial British pada 22 Ju ...

Kampung Abok

Kampung Abok merupakan sebuah kampung yang terletak di Sebuyau, dalam Sarawak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Sarawak merupakan negeri yang terbesar di Malaysia. Sebelum pembentukan negara Malaysia, Sarawak bebas dari kolonial British pada 22 J ...

Kampung Ampangan

Kampung Ampangan merupakan sebuah kampung yang terletak di Serian, dalam Sarawak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Sarawak merupakan negeri yang terbesar di Malaysia. Sebelum pembentukan negara Malaysia, Sarawak bebas dari kolonial British pada 2 ...

Kampung Angus

Kampung Angus merupakan sebuah kampung yang terletak di Bekenu, dalam Sarawak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Angus terletak di utara Kampung Menjelin dan di selatan kampung Terahat.

Kampung Baru, Serian

Kampung Baru merupakan sebuah kampung yang terletak di Serian, dalam Sarawak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Sarawak merupakan negeri yang terbesar di Malaysia. Sebelum pembentukan negara Malaysia, Sarawak bebas dari kolonial British pada 22 Ju ...

Kampung Bayai

Kampung Bayai merupakan sebuah kampung yang terletak di Kampung Pakit B, dalam Sarawak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Sarawak merupakan negeri yang terbesar di Malaysia. Sebelum pembentukan negara Malaysia, Sarawak bebas dari kolonial British ...

Kampung Bedega

Kampung Bedega merupakan sebuah kampung yang terletak di Serian, dalam Sarawak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Kampung Bedega terletak di utara dari kampung Bintawa Lama dan kampung Betong Kanowit.

Kampung Belimbing B

Kampung Belimbing B merupakan sebuah kampung yang terletak di Serian, dalam Sarawak, iaitu sebuah negeri di Malaysia. Sarawak merupakan negeri yang terbesar di Malaysia. Sebelum pembentukan negara Malaysia, Sarawak bebas dari kolonial British pad ...