ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 482

Masjid Al-Ansar, Pekan Kapar

Masjid Al-Ansar merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Bakri, Kampung Bukit Naga

Masjid Al-Bakri merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Ehsan, Kampung Tok Muda

Masjid Al-Ehsan merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Falah, Bukit Kemuning

Masjid Al-Falah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Falah, Kampung Idaman

Masjid Al-Falah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Hidayah, Kampung Johan Setia

Masjid Al-Hidayah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Islah, Batu 6

Masjid Al-Islah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Islah, Kampung Nelayan Telok Gong

Masjid Al-Islah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Mansuriah

Masjid Al-Mansuriah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Muhsinin

Masjid Al-Muhsinin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Naim, Batu 7

Masjid Al-Naim terletak di kedudukan Latitud 2 darjah, 58 minit, 20 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 31 minit, 0.3 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 38minit, 24 saat.

Masjid Al-Ubudiah, Kampung Telok Gong

Masjid Al-Ubudiah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Ar-Rahimiah

Masjid Ar-Rahimiah merupakan sebuah Masjid Jamek yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat. Masjid ini dirasmikan oleh DYMM Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Ibni Almarhum Sultan Hisham ...

Masjid Ar-Rahimin

Masjid Ar-Rahimin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Ar-Rahman, Pendamaran Jaya

Masjid Ar-Rahman merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Ar-Rahman, Sungai Pinang

Masjid Ar-Rahman merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid As-Saadah, Bandar Sultan Sulaiman

Masjid As-Saadah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid As-Solihin

Masjid As-Solihin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Asy-Syarif, Pekan Meru

Masjid Asy-Syarif merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid At-Taqwa, Kampung Bukit Kapar

Masjid At-Taqwa merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Badariah

Masjid Badariah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid India Muslim, Jalan Kelana Jaya

Masjid India Muslim merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Jamek Diraja Sultan Suleiman

Masjid Jamek Diraja Sultan Suleiman merupakan sebuah Masjid Jamek yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Jamek Samadiah

Masjid Jamek Samadiah merupakan sebuah Masjid Jamek yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Jamiul Hasaniah

Masjid Jamiul Hasaniah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Jamiul Redzuan

Masjid Jamiul Redzuan merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Kampung Dato Dagang

Masjid Kampung Dato Dagang merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Kampung Kuantan

Masjid Kampung Kuantan merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Kampung Pendamar

Masjid Kampung Pendamar merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Kampung Raja Uda

Masjid Kampung Raja Uda merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam Kampung Raja Uda, daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Klang Utara

Masjid Klang Utara merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Nurul Amin, Kampung Delek

Masjid Nurul Amin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Nurul Ehsan, Kampung Sungai Udang

Masjid Nurul Ehsan merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Nurul Iman, Kampung Telok Gadong

Masjid Nurul Iman merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Raudhatul Mukminin

Masjid Raudhatul Mukminin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Sirajuddin Al-Anuar

Masjid Sirajuddin Al-Anuar merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Sultan Abd Aziz

Masjid Sultan Abd Aziz merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Sungai Kembong

Masjid Sungai Kembong merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Umariah

Masjid Umariah terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 5 minit, 58 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 22 minit, 6.5 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 36minit, 3 saat.

Surau Al-Barakah

Surau Al-Barakah terletak di kedudukan Latitud 2 darjah, 59 minit, 54 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 27 minit, 50 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 38minit, 7 saat.

Surau Al-Falah, Kampung Jalan Kebun

Surau Al-Falah terletak di kedudukan Latitud 2 darjah, 57 minit, 47 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 32 minit, 19 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 38minit, 28 saat.

Surau Al-Firdaus

Surau Al-Firdaus terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 2 minit, 48 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 26 minit, 36 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 36minit, 54 saat.

Surau Al-Hidayah, Bandar Bukit Tinggi

Surau Al-Hidayah terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 0 minit, 26 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 26 minit, 20 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 38minit, 5.2 saat.

Surau Al-Hijrah

Surau Al-Hijrah terletak di kedudukan Latitud 2 darjah, 58 minit, 59 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 32 minit, 25 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 37minit, 53 saat.

Surau Kolej Teknologi Maklumat

Surau Kolej Teknologi Maklumat merupakan sebuah Surau yang terletak dalam daerah Klang, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Ehsaniah Kampung Melayu Batu 16, Rawang

Masjid Al-Ehsaniah telah dirancang dibina pada awal 2002, dan permohonan dibuat kepada Kerajaan Negeri Selangor melalui Jabatan Agama Islam Daerah Gombak JAIS. Hasil usaha dan kerja kuat serta kerjasama penduduk setempat, akhirnya masjid ini tela ...

Masjid Al-Ansar, Taman Seri Keramat

Masjid Al-Ansar merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Gombak, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Faizin, Taman Desa Jaya

Masjid Al-Faizin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Gombak, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat. Kos pembinaannya sebanyak RM1.6 juta dibiayai oleh kerajaan negeri Selangor.

Masjid Al-Firdaus, Bandar Baru Selayang

Masjid Al-Firdaus merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Gombak, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Al-Hidayah, Taman Melawati

Masjid Al-Hidayah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Gombak, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.