ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 486

Masjid Al-Ubudiah, Seksyen 19

Masjid Al-Ubudiah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Aminah Al-Muhairi

Masjid Aminah Al-Muhairi merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid An-Nur, Kampung Melayu Subang

Masjid An-Nur merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid An-Nur, USJ 3/4

Masjid An-Nur merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Surau An-Nur, Seksyen 20

Surau An-Nur terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 3 minit, 15 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 32 minit, 25 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 35minit, 51 saat.

Masjid Ar-Rahmah, Kampung Damansara Baru

Masjid Ar-Rahmah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Ar-Rahmah, Sungai Way Baru

Masjid Ar-Rahmah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Ar-Rahmah, Kampung Tunku

Masjid Ar-Rahman merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Surau Asy-Syakirin, Taman Puchong Utama

Surau Asy-Syakirin terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 58 minit, 52 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 36 minit, 44 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 37minit, 18 saat.

Masjid At-Taqwa, Desa Subang Permai

Masjid At-Taqwa merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Surau At-Taqwa

Surau At-Taqwa terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 12 minit, 16 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 32 minit, 48 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 31minit, 29 saat.

Masjid Bandar Baru Sungai Buloh

Masjid Bandar Baru Sungai Buloh merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Bandar Kinrara

Masjid Bandar Kinrara merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Batu 12 Puchong

Masjid Batu 12 Puchong merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Batu 14 Puchong

Masjid Batu 14 Puchong merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Surau Bukit Jelutong

Surau Bukit Jelutong merupakan sebuah Surau yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Surau Darul Hidayah

Surau Darul Hidayah terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 6 minit, 54.8 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 35 minit, 13 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 35minit, 40 saat.

Masjid Darus Salam

Masjid Darus Salam merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Surau Darus Salim

Surau Darus Salim terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 9 minit, 11.3 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 33 minit, 9.1 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 32minit, 52 saat.

Masjid Dato Kamaruddin

Masjid Dato Kamaruddin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Fastabiqul Khairat

Masjid Fastabiqul Khairat merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Hidayatul Muttaqin

Masjid Hidayatul Muttaqin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Surau Islamiah

Surau Islamiah terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 5 minit, 28.6 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 36 minit, 51.1 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 34minit, 8 saat.

Masjid Al-Istiqamah, Kayangan Height

Masjid Istiqamah Kayangan Height merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Jamiul Ehsan

Masjid Jamiul Ehsan merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Jumhuriyyah

Masjid Jumhuriyyah merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Kolej Islam

Masjid Kolej Islam merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Kompleks Pertanian Serdang

Masjid Kompleks Pertanian Serdang merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Kompleks Tabung Haji

Masjid Kompleks Tabung Haji merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Lapangan Terbang

Masjid Lapangan Terbang merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Kota Damansara

Masjid Kota Damansara juga dikenali sebagai Masjid Kuning merupakan sebuah masjid kariah yang terletak di kawasan perumahan Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor iaitu sebuah negeri dalam Malaysia. Ianya dirasmikan oleh Duli Yang Maha Mulia Sul ...

Masjid Nahdah Al-Islam

Masjid Nahdah Al-Islam merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Nurul Amin, Kampung Merbau Sempak

Masjid Nurul Amin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Nurul Ehsan, Kampung Medan

Masjid Nurul Ehsan merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Nurul Huda, Kampung Kenangan

Masjid Nurul Huda merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Nurul Iman, Kampung Tengah B

Masjid Nurul Iman merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Nurul Yaqin, Kelana Jaya

Masjid Nurul Yaqin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Proton

Masjid Proton merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Puchong Perdana

Masjid Puchong Perdana merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Surau Pusat Islam

Surau Pusat Islam terletak di kedudukan Latitud 3 darjah, 5 minit, 13 saat Utara dan Longitud 101 darjah, 33 minit, 26 saat Timur. Arah kiblatnya adalah pada 292 darjah, 34minit, 45 saat.

Masjid Qaryah Serdang

Masjid Qaryah Serdang merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Jamek Raja Tun Uda

Masjid Jamek Raja Tun Uda merupakan sebuah Masjid Jamek yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Riadhus-Solihin, Seksyen 17 40200 Shah Alam

Masjid Riadhus-Solihin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Riadhus-Solihin, Serdang Jaya

Masjid Riadus-Solihin merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Ridhwani

Masjid Ridhwani merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Jamek Sultan Abdul Aziz

Masjid Jamek Sultan Abdul Aziz merupakan sebuah Masjid Jamek yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Sungai Plong

Masjid Sungai Plong merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Surau Nurul Iman, Seksyen 6, Kota Damansara

Surau Nurul Iman merupakan sebuah surau yang terletak di Jalan Cecawi 6/19, Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor iaitu sebuah negeri dalam Malaysia.

Masjid Tengku Kelana Jaya Petra

Masjid Tengku Kelana Jaya Petra merupakan sebuah Masjid Qariah yang terletak dalam daerah Petaling, Selangor, Malaysia. Ia menjadi pusat ibadat bagi masyarakat setempat.

Masjid Bandar Bukit Puchong

Masjid Bandar Bukit Puchong memiliki binaan yang bercorakkan ala timor tengah. Terdapat satu menara tinggi dibina diluar bangunan dan kubah besar diatas bumbung ditengah-tengah bangunan. Masjid Bandar Bukit Puchong ini berbentuk segi empat, besar ...