ⓘ Capai keinginan adalah kepuasan keinginan melalui proses pemikiran luar kawalan. Keinginan untuk memenuhi impian boleh berlaku dalam mimpi atau dalam mimpi buru ..

Ladan dan Laleh Bijani

Ladan dan Laleh Bijani ialah pasangan kembar Iran. Mereka digabungkan di kepala dan meninggal dunia sejurus selepas pembedahan mereka yang rumit. Secara kebetulan, si kembar dilahirkan 100 tahun selepas kematian Chang dan Eng Bunker, juga kembar siam, yang terkenal sebagai kembar Siam yang "asli".

Tushee

Rohayatusshimah Mohamad Aris atau lebih terkenal sebagai Tushee ialah seorang penyanyi dan pelakon wanita Malaysia. Beliau terkenal menerusi lagu-lagu popularnya, termasuk "Amboi Malu" dan "Katakanlah Kepadaku".

                                     

ⓘ Capai keinginan

Capai keinginan adalah kepuasan keinginan melalui proses pemikiran luar kawalan. Keinginan untuk memenuhi impian boleh berlaku dalam mimpi atau dalam mimpi buruk, dalam gejala neurosis, atau dalam psikosis halusinasi. Kepuasan ini selalunya tidak langsung dan memerlukan takbir mimpi untuk mengenali.

Sigmund Freud mencipta istilah itu Wunscherfüllung pada tahun 1900 dalam teks awal bertajuk The Interpretation of Dreams.

Menurut Freud, capai keinginan akan terjadi apabila keinginan tak sedar ditindas oleh ego dan superego. Penindasan ini sering berpunca dari rasa bersalah dan tabu yang dikenakan oleh masyarakat. Mimpi adalah percubaan tanpa sedar untuk menyelesaikan beberapa konflik yang ditindas.